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2013年4月4日木曜日

Sake less Gratin


This gratin was made of sake less, soy milk and vegetables. 
Traditionally sake (Japanese rice wine) less was used only for Japanese cuisines, however, it has started to be used in western cuisines. Since because it contains lactic acid bacterium of vegetables origin, if you heat sake less with oil, it will tastes like cheese. The it will go well with western food.

It is said that sake less helps to whiten the skin. I love healthy sake less gratin.

酒粕と豆乳でグラタンを作りました。
酒粕というと和食に使われるイメージがありますが、最近では洋食に使われるレシピもよく目にするようになりました。
酒粕に含まれる植物性の乳酸菌が含まれているため、油と一緒に熱を加えるとチーズのような味になります。だから、洋食にも合うのですね♪

酒粕は肌を白くするとも言われています。
とってもヘルシーな酒粕グラタン、とても美味しかったです♡

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