ページ

2013年4月5日金曜日

Sake less curry

I have been liking sake less so much lately. I made sake less curry, which I found in a recipe book written by sake brewer in Terada Honke brewery in Chiba prefecture.
After flying vegetables and curry powder and flour and adding water, I poured sake less mixed with water. Sake less is gives additional richness and complexity to the sauce.
This is the healthiest curry I have ever eaten before!
Very very healthy curry.

最近は酒粕にはまっています。今日は酒粕のクリーミーカレーを作りました。
このレシピは、千葉にある寺田本家の当主さんとその奥様が書かれた本に載っていたものです。
野菜とカレー粉、小麦粉を炒めてから、水と混ぜた酒粕を加えました。酒粕を入れることで、コクと深みが出てきます。

今まで食べたカレーの中で、一番ヘルシーなカレーでした!
ルーで作ったカレーを食べるとなぜかいつも胃がもたれてしまうのですが、
これだと大丈夫!
とっても体に優しいカレーです。



0 件のコメント:

コメントを投稿