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2013年4月27日土曜日

Sake less breakfast with beautiful flowers

This morning, I enjoyed 2 kinds of sake less dishes. 
今朝は酒粕を使った料理を2種類作りました。

Sake less dishes are very easy to make, and very healthy. I like sake less dishes partly because it tastes nice and partly because it somehow gives a long-lasting feeling of satiety.
酒粕の料理は作るのはとっても簡単でヘルシーです。美味しいだけでなく、なぜか満腹感が得られるのも、酒粕の料理が好きな理由です。

The first one is apple compote with sake less. Cut apple was simmered with water and sake less and salt. The apple tasted much better the one simmered only with water.一つ目は酒粕のリンゴのコンポート。リンゴを切って酒粕とお水とお塩で煮詰めました。お水だけで煮たリンゴよりも、酒粕で煮たものの方が断然美味しいです!

The other one is a sake less scorn. These scorns are made of flour, soy bean curd(tofu), sake less, raisin, oil and salt. You can make it just mixing all of the ingredients with your hand and あbake them in an oven. It is much easier than making usual scorn.
Instead of using baking powder nor egg, I  put tofu curd inorder to add tenderness and to put them together.

2つ目は酒粕のスコーン。このスコーンは、小麦粉、お豆腐、酒粕、レーズン、油、お塩だけで作りました。これらの材料を手で混ぜて、オーブンで焼くだけ。普通のスコーンを作るよりもとっても簡単です♪
ベーキングパウダーや卵を入れる代わりに、柔らかさやまとまりを良くするためにお豆腐が加えられています。

The following pictures are the ones I look at the dining table this morning. I had good start with sake less delicious dishes and pretty flowers.
下の写真は今朝ダイニングでとったもの。酒粕の美味しい料理と可愛いお花でいい一日のスタートが切れました。

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