ページ

2013年4月9日火曜日

Fermented rice becomes "Amazake", very sweet and healthy condiment

I have made Tianmianjiang with fermented soy bean paste (miso), sake, soy sauce, sesame oil and amazake. I put amazake instead of sugar.I always try to avoid eating sugar for the reasons of health, amazake is very important condiment for me.
Amazake Tianmianjiang



 Amazake is made from steamed rice, fermented molt and water. Put them together and leave them for 12 hours keeping a steady temperature of 60 degrees C. I made it with a rice cooker, setting the mode to "keep warm" and putting a sheet of paper instead of closing the rid.
I love amazake because it is rich in nutrients and sweet!

11 hours later

Completed amazake - very yummy!


甘酒甜麺醤を作りました。味噌、酒、醤油、ごま油、そして甘酒をくつくつ煮立てて完成です。砂糖の代わりに甘酒を使いました。
健康上、出来るだけ砂糖は避けるようにしているので、甘酒はとっても大切な調味料です。
甘酒は、炊いたご飯と、麹と水で作る事ができます。すべてを混ぜて12時間、60度程度に保って完成です。私は炊飯器の保温機能を使って、蓋を開けて上にクッキングシートを乗せて作りました。
甘酒は甘いのにとっても栄養価も高いので大好きです。
意外に簡単に作れるので、皆様もぜひお試しを♪

0 件のコメント:

コメントを投稿