ページ

2013年4月3日水曜日

Onigiri (Rice boll)



Like any convenience store sells rice bolls, rice bolls are very popular Japanese takeout food.

I made two kinds of rice bolls, roasted rice bolls and rice balls of garland chrysanthemum. Garland chrysanthemum is called "Syungiku", which literally means "Spring chrysanthemum". Eating Shungiku, I had the feeling of spring.

Onigiri is very convenient. It could be frozen and you can eat whenever you want.



春菊のおにぎりと焼きおにぎりを作りました。

春菊のおにぎりは、春菊とお醤油と油
焼きおにぎりは、みりんと醤油と油
シンプルだけど、とっても美味しいです♪

春菊のおにぎりを食べて、春だなーと感じました
食卓から季節を感じるっていいですね。

ラップで包んで冷凍して非常食用にも☆
仕事で夜遅くに帰って来た時にも便利です。

0 件のコメント:

コメントを投稿