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2013年7月25日木曜日

Taking miso everyday keeps your intestines clean みそを毎日食べて腸をキレイに!

Miso is fermented soy bean paste. It is an indispensable condiment for Japanese culinary culture.
Miso contains melanoidin which increases the number of lactic acid bacterium in your intestine and improve the condition. Eating miso everyday prevents you from getting constipation.

You may have an idea that Japanese food is salty and increase blood pressure. Though miso contains natrium, it works differently from original salt in your body. During fermentation, good nutrition will be enriched.

Miso works really well in your body.  I have been fermenting miso this year. I am really looking forward to eating the miso.



日本食に欠かせないみそ。
みそはメラノイジンという成分が含まれており、腸内の乳酸菌の数を増やしてくれ,
腸の調子を整えてくれます。毎日食べると、便秘にもなりにくいとか。

なお、日本食は海外に比べて塩辛い味付けで、高血圧になりやすいとお考えになるかもしれません。しかし、実はみそに含まれる成分が、血圧を下げる働きがあるので、日本人は塩分摂取量が多くても、高血圧になる確率は低いと言われています。

・・うんちくはともあれ、とにかく味噌が大好きなので、今家でも作っています^^
完成が楽しみです!

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