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2013年7月10日水曜日

Why does fermented food do good to your body?

I love Japanese ingredients and almost all of Japanese ingredients are fermented food. So, I'd like to try to explain why does fermented food do good for your body today.

1) Microorganisms contained in fermented food partly digest the food instead of digestive organ. Then the food will be easily absorbed into the body.

2) As fermentation goes, microorganisms breaks down proteins and starches to amino acid and sugar, which substances make people feel that it is delicious.

3) The enzyme contained in the microorganisms is also works well in your body.

Eating fermented food everyday, I realized the condition of my skin got better. At this season, Amazake (Traditional sweet non- alcoholic drink) works well to prevent from gettin sick from the heat.



私の大好きな日本の調味料はほぼ発酵食品ですので、今日は発酵食品がなぜ体に良いのかを書いてみようとお思います。

1)まず、本来は体内で行う消化活動が、すでに微生物が行ってくれており、体内で吸収しやすい。

2)発酵が進むと、微生物がタンパク質やでんぷんをアミノ酸や糖に分解してくれる。そして、それらはうま味を感じる成分でももある。

3)微生物がもつ酵素も取り入れることができる。

発酵食品を毎日食べるようになり、肌の調子が良くなったことに気がつきました。
この時期は、夏バテを防ぐことができる成分を含む麹の甘酒がオススメです!
美味しくて、体にも良くしてくれる発酵食品は大切に食べて行きたいですね。

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