Amazake Tianmianjiang |
Amazake is made from steamed rice, fermented molt and water. Put them together and leave them for 12 hours keeping a steady temperature of 60 degrees C. I made it with a rice cooker, setting the mode to "keep warm" and putting a sheet of paper instead of closing the rid.
I love amazake because it is rich in nutrients and sweet!
11 hours later |
Completed amazake - very yummy! |
甘酒甜麺醤を作りました。味噌、酒、醤油、ごま油、そして甘酒をくつくつ煮立てて完成です。砂糖の代わりに甘酒を使いました。
健康上、出来るだけ砂糖は避けるようにしているので、甘酒はとっても大切な調味料です。
甘酒は、炊いたご飯と、麹と水で作る事ができます。すべてを混ぜて12時間、60度程度に保って完成です。私は炊飯器の保温機能を使って、蓋を開けて上にクッキングシートを乗せて作りました。
甘酒は甘いのにとっても栄養価も高いので大好きです。
意外に簡単に作れるので、皆様もぜひお試しを♪
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