Vegetable curry served at a macrobiotic restaurant |
Since I had been in bad form maybe because of the hot and humid summer weather, I made several macrobiotic foods on weekends. I also made each meal consist of rice and miso soup and other dishes basically consisting of vegetables, beans and seaweeds. After eating them for 3 days, the condition of my body got far better. I really feel thankfulness to the power of food.
miso soup with root vegetables |
Fried vegetables |
Recently macrobiotics had become more popular among the Japanese as celebrities and Hollywood stars in the U.S, have taken to it. I hope more people enjoy macrobiotics in their every day life and improve their life style.
Simmered red bean paste and pumpkin |
Roasted rice balls |
1年以上、ほぼ独学でマクロオティックスを学びました。図書館で借りて来た数冊の本で、食が体に与える影響、体調が悪い時に何を食べるべきなのか、そして食に感謝することの大切さを学びました。
ここのところ、夏バテのせいか、体調が優れなかったので、週末にマクロビのメニューを作りました。そして、食事をご飯と、みそ汁と、野菜や豆類や海草類を中心としたおかずで構成するようにしました。
3日間続けたところ、体の体調が戻りました。食べ物に本当に感謝!
海外セレブやハリウッドで有名になり、逆輸入的に日本でも人気が高まったマクロビオティックですが、国内外問わず、もっと色んな人に知ってもらいたい食事法だと思っています。
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