1.Soaking soybeans in water for 12 hours
2.Boiling soybeans for 3 hours
4.Putting them into a bin (In order to punch out the air, we threw the balls of soybeans and molt rice into the bin, which is fun :D)
AND...
5.Let them ferment for half a year to one year in clod and dark place
It takes long long time to make miso. I look forward to eating it a year later.
==IN JAPANESE ==
先週末に味噌を作りました。
①12時間豆を水に浸す
②豆を3時間にる
③豆をつぶして、塩と麹と混ぜる
④みそ種を瓶壷に入れる(空気を抜くために、みそ種を丸めて瓶壷に投げ入れます。←結構楽しい!)
そして、、
⑤半年から1年冷暗所で発酵させる
味噌を作るのには本当に長い時間がかかります(汗)
手間がかかる分、1年後が本当に楽しみです☆
3.mushing soybeans and mixing with fermenting rice and salt
AND...
5.Let them ferment for half a year to one year in clod and dark place
It takes long long time to make miso. I look forward to eating it a year later.
==IN JAPANESE ==
先週末に味噌を作りました。
①12時間豆を水に浸す
②豆を3時間にる
③豆をつぶして、塩と麹と混ぜる
④みそ種を瓶壷に入れる(空気を抜くために、みそ種を丸めて瓶壷に投げ入れます。←結構楽しい!)
そして、、
⑤半年から1年冷暗所で発酵させる
味噌を作るのには本当に長い時間がかかります(汗)
手間がかかる分、1年後が本当に楽しみです☆
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